De KOPP specialist

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 12:42

Sinds vorige week ben ik definitief uit de kast als de KOPP specialist. Mijn praktijk is nu geheel gericht op volwassen kinderen van ouders met psychiatrische problemen (KOPP), mijn website is vernieuwd. Ik begeleid mensen naar een vrijer leven na een beklemmende jeugd in mijn mooie praktijk in de nog mooiere stad Groningen.

 

Het ontstaan van Levenscoach Marion

In oktober 2020 ben ik gestart met mijn eigen praktijk "Levenscoach Marion". Samen met mijn nicht Yasmin Wegman en mijn broer Jeroen Schornagel hebben we in de maanden voorafgaand aan de opening  gewerkt aan mijn logo en  website. Ik heb visitekaartjes laten maken en folders laten drukken. Ik richtte me op: levenscoaching, rouw- en  verliestherapie en KOPP therapie. Het heeft mij heel wat bloed, zweet en tranen gekost en op 5 oktober ging mijn website online, mijn praktijkruimte was gereed. Supertrots presenteerde ik mijn website.  In mijn blog "Een zaadje gelegd"  van 22 november 2020 beschrijf ik hoe ik tot het besluit ben gekomen om te starten met mijn eigen praktijk.

Mijn praktijk aan de Leonard Springerlaan 7

Ontwikkelingen

Ik had er dus al maanden hard werken op zitten, toen mijn website online ging en ik  officieel van start ging. Eigenlijk begon het toen pas. Als je besluit een eigen onderneming te beginnen heb je  geen idee wat dit concreet betekent! Want een Kamer van Koophandel nummer, een eigen praktijkruimte en een website betekent nog niet dat  cliënten zich massaal aanmelden. Er volgde een periode van mezelf zichtbaar maken op social media en ben  gestart met het schrijven van persoonlijke blogs. Doordat ik mij zichtbaar maakte vonden ook andere mensen mij. In de persoonlijke blog: Hollen of stilstaan beschrijf ik wie ik ontmoet heb en waartoe dit geleid heeft. Mijn lidmaatschap bij Vitaminds en mijn deelname aan de acquisitietraining van Jan Boon zijn in dit proces de belangrijkste ontwikkelingen geweest.

 

Begin december ben ik begonnen met de training van Jan en daar werd langzaam duidelijk dat ik me meer en meer wilde richten op het begeleiden van KOPPers.  Enerzijds omdat het een aanrader is om je te richten op één doelgroep. Anderzijds omdat ik merkte dat ik er aan toe was om voor  mezelf te erkennen dat ik als KOPPer graag andere KOPPers begeleid, omdat ik voel hoe het is om je vrij te voelen na een beklemmende jeugd waarin ik niet mezelf mocht zijn en ik besefte dat ik andere KOPPers veel te bieden heb. Ik gun iedereen deze vrijheid.

Uit de "kast"

Echter het duurde nog wel even een tijdje voordat ik de knoop door heb gehakt en mijn website heb aangepast. Ik vond het nog te spannend om het te veranderen. Ik was er blijkbaar nog niet aan toe. En waarom spannend? Omdat ik nog duidelijker en zichtbaarder mezelf als ervaringsdeskundige profileer, dat maakt me ook kwetsbaar. En wat zullen mensen hiervan vinden? Of hoe gaan zij hierop reageren?  Het heeft me niet weerhouden het besluit te nemen nu als KOPP specialist door het leven te gaan. Omdat ik het té belangrijk vind me volledig in  te zetten voor de KOPPers en KOVers. Deze keuze heeft me nog meer vrijheid gegeven, het is geen geheim meer. Het voelt goed.

 

Als een vis in het water

Met het gevolg dat ik op Vitaminds een gratis online coachgroep gestart ben: De KOPP groep. Je kunt daar chatten met andere KOPPers, ik geef soms  een tip of stel een vraag. Af en toe  organiseren we een videocall voor de mensen die dat willen. Ik heb een KOPP loop, een wandeling met lotgenoten, georganiseerd op 6 maart. Je kunt je daarvoor nog steeds opgeven! Dat mag hier.  Ik ga binnenkort verschillende webinars en workshops geven.  Hou social media in de gaten. Ook ga ik zo goed als zeker bij de stichting Labyrint- in Perspectief werken, een stichting die zich inzet voor naasten van mensen met psychiatrische problemen. En natuurlijk verwelkom ik cliënten in mijn praktijk of online via beeldbellen. En met als laatste verandering mijn website volledig gericht op KOPP met daarin opgenomen een KOPP informatie pagina.  Kortom, werkzaamheden gericht op KOPP en andere naasten van mensen met psychiatrische problemen.  Hier ben ik!

 

Ik voel me als een vis in het water en ben blij dat ik dit met jullie kan delen en heb daarom de volgende aanbieding:

Loslaten

Loslaten wat je lief en dierbaar is,

loslaten naar wie je hart uitging, je doet het niet ineens.

Het is als het gaan van een lange, lange weg.

Een weg, geplaveid met herinneringen, met beelden van weleer en met emoties, diep en scherp.

Al gaande ga je stap voor stap zien, hoe het was, ècht was.

Je leert zien voorbij de buitenkant, je ziet het verborgen patroon, het hoe, waarom.

Je ziet wat de ander toen bewoog,

je ziet, wat je toén, in het verleden niet kon zien, omdat je er nog middenin stond, deel was van het geheel.

Maar nu bij elke stap de afstand groeit, nu ga je zien, begrijpen, aanvaarden.

Zo groeit het inzicht in wat was.

En pas wanneer je alles hebt gezien, doorvoeld, wanneer je hebt begrepen hoe het was,

ècht was, wanneer de tranen zijn gegaan, pas dán, eindelijk dan, kun je de deur van het verleden sluiten.

en ben je vrij en open voor wat al zolang naar je toe wil komen: een nieuwe toekomst.

 

 

Hans Stolp

Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Guido van Haalen
3 jaar geleden

Hey Marion, prachtige site met fijne ook persoonlijke verhalen en niet zo koud; ga er meer van lezen (leest ook prettig op de achtergrond) doen wij ook met muziek op lichtgeel afdrukken..... groetjes Guido