Hollen of stilstaan?

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 10:36

Het wil maar niet vlotten. Ik begin met schrijven, maar het stokt. Ik kom niet verder dan één zinnetje. Ik wilde gaan schrijven over afgelopen week, maar telkens stop ik en weet ik niet hoe ik verder moet. Meestal lukt me dat zonder enige moeite. Zit ik teveel in mijn hoofd? Ben ik te moe? Wil ik teveel? Lukt het even niet? Ga ik maar door?

 

Ontmoeten van inspirerende mensen

Feit is dat ik nogal hard heb gewerkt de afgelopen maanden. Na eerst het opstarten van mijn praktijk richt ik me nu op mezelf zichtbaar maken, via social media en Google. Ik schrijf mijn persoonlijke blogs en waardevolle berichten. Ik breid mijn netwerk uit en voer gesprekken op social media, online, face to face of telefonische gesprekken met inspirerende mensen. Ik heb tips ontvangen voor het goed gebruiken van social media. 

 

Van het één komt het ander. Een collega benaderde mij om een webinar te maken voor en over KOPPers en  vriendschap. Het blijkt namelijk dat er best wat KOPPers zijn die moeite hebben met het krijgen en onderhouden  van  gelijkwaardige liefdevolle vriendschappen. Ik krijg hierdoor ook allerlei ideeën over het organiseren van trainingen. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen die geïnteresseerd zijn in het werken in een hospice en het werken als coach. En ik heb uiteraard waardevolle sessies met cliënten.

 

Vitaminds

Ik ben lid geworden van Vitaminds, een community van coaches voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen. Je kunt een online traject starten met kortdurende workshops, artikelen lezen over groei, voeding en ontwikkeling.  Inmiddels staan mijn persoonlijke blogs hier ook op. Er is ook een coachgroep waar je je bij kunt aansluiten en  uiteraard kun je een afspraak maken met één van de individuele coaches. Mocht je als coach interesse hebben om je aan te sluiten kan dit natuurlijk ook. We hebben één keer per 6 weken een intervisie bijeenkomst en inspiratiebijeenkomsten. Het geeft mij een gevoel van verbinding, wat we in tijden van Corona extra hard nodig hebben. Ik raak geïnspireerd en wil graag anderen inspireren en ga voor Vitaminds ook artikelen schrijven.

Acquisitietraining

Ik volg een training bij Jan Boon, de acquisitiecoach. En ik ben zo blij dat ik deze stap gezet heb. Ik ben goed en ervaren in hulpverlenen, coachen en trainen, niet in ondernemen. Mede door deze training heb ik besloten mij volledig te richten tot KOPPers en noem mezelf de KOPP specialist, deze naam is bedacht door Jan. Ik leer veel over ondernemen wat er voor zorgt dat mensen mij vinden, waardoor mensen geholpen kunnen worden. En daar is het mij allemaal om te doen. 

 

En nog veel meer

Ik ben met een KOPP informatie pagina begonnen. Waar ik uiteraard informatie op zet betreffende KOPP en aanverwante informatie. Veel schrijven dus!

Naast deze activiteiten volg ik de opleiding tot rouw- en verlies therapeut met een een steeds groter wordende berg aan huiswerk, ben ik vrijwilliger in een hospice en geef rouwbegeleiding via Humanitas. Ook ben ik als ervaringsdeskundig verbonden aan Veilig Thuis.

 

Hoezo mezelf voorbij hollen?

Druk, druk, druk dus. Door mijn enthousiasme en perfectionisme sta ik voortdurend aan, werk ik vaak tot laat door en wil ik heel veel tegelijk. Het is super gaaf wat en wie ik op mijn pad tegen kom. Hoezo overlopen van enthousiasme en het goed willen doen?  Nee, perfect willen doen!  Al snel een gevaarlijke combinatie. 

 Een mede cursist van de acquisitietraining zei zoiets als: Je kunt je eigen succes amper bijhouden. Ik hol mezelf voorbij.

Zit ik teveel in mijn hoofd? Ben ik te moe? Wil ik teveel tegelijk? Lukt het even niet? Ga ik maar door?

  • Ja soms zit ik teveel in mijn hoofd, Bijvoorbeeld als ik denk: wat jammer dat ik maar een paar reacties krijg op een blog, terwijl deze reacties van enorme waarde zijn. En daar gaat het ten slotte toch om! Als ik één iemand kan inspireren of blij maken, hoe mooi is dat.
  • Ja ik ben momenteel moe en neem veel hooi op mijn vork. 
  • Ja ik wil teveel tegelijk.  Omdat er maar 24 uur in 7 dagen zit en ik fit en gezond wil blijven om mijn cliënten te begeleiden, heb ik soms even rust nodig en moet ik even op adem komen.
  • ja het lukt even niet
  • Ja, ik ga maar door

 

Dit betekent:  een pas op de plaats maken en mezelf een halt toe roepen. Hulp vragen bij hoe ik kan structureren, hoe ik kan zorgen dat ik af en toe uit kan gaan, stoppen met werken en me kan ontspannen. Deze vraag heb ik op Linkedln gesteld en hele waardevolle antwoorden ontvangen. Ik ben deze week meteen begonnen met de tips die ik kreeg.

 

Waardevolle tips

Mijn Linkedln bericht:

Soms heb je andere mensen nodig om te komen tot dat wat je eigenlijk zelf ook wel weet! Ik kon niet stoppen met werken en stond voortdurend aan, hoe stop ik dit?
Ik heb de daad bij het woord gevoegd na de raad van een aantal connecties, nadat ik deze vraag gisteren gesteld had!

- Vaker naar mijn praktijkruimte om te werken
- Na een werkdag mijn woonkamer opruimen
- Mijn woonkamer gezellig maken met kaarsjes, lekker koken
- Iets van een ritueel bedenken tussen werken en vrije tijd zoals een ontspanningsoefening
- Lijstje maken met wat je deze week en per dag wilt gaan doen en je daar, zoveel mogelijk, aan houden
- Ik heb besloten in de avond niet meer te werken, oke soms nog een berichtje posten op linkedln                          - Meer structuur aanbrengen waardoor ik efficiënter werk
- Op afgebakende tijden op social media

Het werkt nu al! Soms is het leven simpel.

Daad bij het woord gevoegd

 Soms is het  gewoon even teveel, zit ik in mijn hoofd, ben ik moe en loop ik over van enthousiasme en gaat het niet helemaal zoals ik zou willen en lukt het even niet. Dan maar even stil staan en is er even niets.

 

Hollen én stilstaan!

 

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
3 jaar geleden

Heel herkenbaar. Altijd maar doorgaan. Wanneer ik druk in mijn hoofd ben is dit aan mijn omgeving om te zien. Andersom werkt ook. Een opgeruimde omgeving zorgt voor rust. Heerlijk.