De KOPP specialist van Groningen

kind van ouder (s) met psychiatrische problemen      

 

Voel je je hele leven al een beklemmend/angstig gevoel?

Heb jij het gevoel dat jij er niet toe doet?

 

Voel jij je vaak schuldig t.o.v. jouw psychiatrisch zieke ouder als je voor jezelf kiest?

 

 Loop je steeds tegen dezelfde relatieproblemen aan?

 

 

En wil jij je weer vrij voelen na een beklemmende jeugd?

En te worden wie je diep van binnen bent?

 

 

Dat is mogelijk. Als ervaringsdeskundig therapeut help ik je op jouw weg naar vrijheid. Omdat je leert te voelen wat jij belangrijk vindt in je leven, kom je beter in je vel te zitten en word gelukkiger.

 

Hierdoor ga je je vrij voelen. En er ontstaat ruimte om te groeien en daardoor wordt je (weer) de persoon die je wilt zijn.

 

 

Je bent het waard!

 

Ik ben Marion Schornagel, een ervaren coach, therapeut en ervaringsdeskundige als KOPP (kind van een ouder met psychiatrische problemen) en ik begeleid  KOPP-ers naar een vrijer leven.  Hier vind je informatie over mij. Wil je meer informatie over hoe ik jou kan ondersteunen, klik hier.

 

 

 

naar KOPP therapie

KOPP-therapie

Ben jij een volwassen kind van een ouder met psychiatrische problemen (KOPP) en zoek je ondersteuning om hiermee om te gaan en wil je tevens aandacht voor jezelf?

En wil je ontdekken wat jij wil en je hierdoor keuzes leert maken?

Dan is deze therapie iets voor jou. Jij bent belangrijk!

Lees hier meer over deze therapie

Verlies- en rouwtherapie

Heb je een partner verloren door een overlijden of scheiding? Ben je ziek geworden of ben je je baan kwijt? 

Leven met een (levend) verlies kan heftig zijn en kost tijd, liefde en aandacht om het te kunnen verweven in je leven. 

Soms lukt dat niet alleen. Samen geven we jouw verlies aandacht.

Lees  hier meer over deze therapie

'Alles wat je aandacht geeft groeit'

Levenscoach Marion in Groningen, voor levensvragen, verlies-en rouwtherapie en Kopp- therapie : de levensboom, elk mens is een sterke boom.

Reviews

"De gesprekken met jou hebben heel veel betekend voor mij, want daardoor is er veel los gekomen. Dat is ook de reden dat ik er nu aan toe ben om traumatische ervaringen te gaan verwerken. Ik merk het effect nog steeds. Heel fijn dat ik het met jou kon delen en je feedback hierop. Dank je wel."

Anoniem januari 2023

 

"Marion heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontdekkingstocht: wat het betekent om een volwassen Kopp kind te zijn, hoe dit van invloed is op wie ik nu ben en waar ik tegenaan loop in het leven. 

De manier waarop ze haar kennis van zaken als professional en haar ervaringsdeskundigheid inzet waren voor mij erg prettig en passend. Ze levert echt maatwerk en sloot zorgvuldig aan bij mijn vraag en behoeften".

Zoë (niet haar echte naam), december 2022

 

"Graag wil ik jou bedanken voor de gesprekken die gevoerd zijn. Dit heeft mij geholpen om naar de toekomst te kijken i.p.v. naar het verleden. Dankzij jou durf ik weer te leven en dat is mij heel veel
waard".

Pieter ( niet zijn echte naam), oktober 2022

 

"Hallo Marion, ik vertrek met goed gevoel over het afscheidsgesprek. Het is een wat eenzame stap maar met een positieve herinnering. Dat laatste vind ik helpend voor bij het terugkijken. Goed te weten dat ik welkom ben voor een event. later gesprek. Goed idee op de achtergrond want we kennen elkaar alvast. Ik vond je een open en warm persoon met rake opmerkingen. Voelde soms een klik bij onze gedeelde ervaringen op het gebied van valkuilen en triggers. Als puzzelstukjes uit hetzelfde achterland (het Kopp-gebied) ze pasten in hetzelfde beeld. Ik werd er ook even vrolijk van: hoera! mijn probleem is niet uniek. Ik ben hierin minder eenzaam dan ik dacht. De vonkjes van herkenning gaven extra houvast. Ook om het idee van gedeelde smart denk ik. Die rake matches neem ik ook mee. "

Marcel (niet zijn echte naam), januari 2022

 

"Ik heb veel over mezelf geleerd door onze sessies en daar ben ik erg dankbaar voor". 

Marloes (niet haar echte naam), september 2021

 

"Dag Marion, Ik vind dat je hele mooie en voor mij rake blogs schrijft. Ik herken me in meerdere situaties die je beschrijft. Heel waardevol voor mij.
Vriendelijke groet"

Patricia

Blogs

 

 

Ode aan mijn vader, meester Schornagel

Mijn vader is een jaar geleden op 29 februari 2020 overleden op 80- jarige leeftijd, vlak voor Corona. Een dag die we dit jaar en de komende 2 jaar niet kunnen herdenken. Gisteren, 28 februari een jaar geleden was hij nog niet overleden. Ik wist zelfs nog niet eens dat hij ernstig ziek en stervende was.  Vandaag, 1 maart een jaar geleden, was hij al een dag niet meer bij ons.  We kunnen hem niet herdenken op zijn sterfdag. Ik had niet gedacht dat ik hier last van zou hebben. Hier blijkt maar weer uit hoe belangrijk rituelen zijn.

Lees meer »

De KOPP specialist

Sinds vorige week ben ik definitief uit de kast als de KOPP specialist. Mijn praktijk is nu geheel gericht op volwassen kinderen van ouders met psychiatrische problemen (KOPP), mijn website is vernieuwd. Ik begeleid mensen naar een vrijer leven na een beklemmende jeugd in mijn mooie praktijk in de nog mooiere stad Groningen.

Lees meer »

Eenzaamheid als aanzet tot persoonlijke groei

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar zolang ik leef, voel ik me af en toe eenzaam. Als kind  ging ik naar mijn slaapkamer als ik me eenzaam voelde, luisterde naar muziek (meestal van Jean Michel Jarre) en schreef dagboeken vol. Mijn dagboeken luisterden altijd.

Lees meer »

Overweldigende liefde

Ik ben een rijk mens! Ik heb leuke, creatieve, zelfstandige en lieve kinderen en ben trots op ze. Ze zijn alle drie volwassen met een eigen karakter en eigen leven. Af en toe komen ze even mamaliefde halen, de één wat meer dan de ander en het is allemaal goed. Lekker voor ze koken, helpen met hun studie, spelletjes doen, lachen, samen Netflix kijken, serieuze gesprekken voeren of gewoon even niks.  Mijn moment om voor ze te zorgen en samen te zijn om ze daarna weer los te laten.

Lees meer »

Geloof of spiritualiteit?

Een blog beginnen over het geloof? Ja idd. De aanleiding hiervan is de opmerking van een lieve vriend. Hij zei: je gelooft niet in een God, maar wel in kaartjes ( Angelcards). Ik moest zo hard lachen, want hij heeft gelijk!

Lees meer »

Hoe je jouw angst kunt overwinnen

Laatst vroeg iemand aan mij: "Wat zijn tekenen/symptomen waaraan je kan merken, nu je volwassen bent, dat je als kind bent opgegroeid in een onveilige thuissituatie?" Een goeie vraag die mij aan het denken heeft gezet.

Lees meer »