Verlies- en Rouwtherapie

 

  • Is er een dierbare persoon van jou overleden?

  • Heb je minder zelfvertrouwen door wat je hebt meegemaakt?

  • Laat je gezondheid jou in de steek?

  • Ben je gescheiden of heeft je grote liefde je in de steek gelaten?

  • Ben je je baan verloren?

 

Het leven kent veel soorten verliezen. Je wordt overspoeld door gevoelens of je raakt juist geblokkeerd. Wat er ook in je omgaat, alles is goed zoal het is, alles mag er zijn, het hoort bij het rouwproces. Rouwen maakt deel uit van ons bestaan, omdat wij ons hechten. Elk mens kent verliezen en zal op zijn of haar unieke manier rouwen. Soms lukt het niet alleen, het kan fijn zijn om jouw verhaal te delen en te onderzoeken wat je voelt en aandacht te geven aan je verlies. Je  bent welkom met alles wat je bij je draagt.

 

Van ontwortelde boom naar een  sterke boom

Ik vergelijk dit proces van verlies vaak met die van een ontwortelde boom. Veel mensen zijn sterk en krachtig. Bij het verlies van een baan of een relatie kunnen ze zich soms verbazen over het feit dat ze instorten. We voelen ons dan een boom die compleet ontworteld is: zo heb ik me ook  gevoeld. Maar hoe kan zo’n sterke boom nou ontwortelen? Bij een grote storm of aardbeving (In Groningen letterlijk) kunnen ook grote bomen ontwortelen en dat is precies wat er bij mensen gebeurt. Je leven staat soms van de een op de andere dag op zijn kop. De boom moet dan langzaamaan weer nieuwe wortels maken en stevig in de grond komen te staan. De tak die afbrak zal niet meer aangroeien, de dode wortel blijft een dode wortel. Wat je hebt verloren komt niet meer terug. Maar langzaamaan krijg je weer nieuwe wortels en er ontstaat een andere boom met nieuwe takken.

 

Liefde en aandacht voor (levend)verlies heelt

Leven met een (levend) verlies kan heftig zijn en kost tijd, liefde en aandacht van jezelf  en anderen om dit verlies te verweven in je leven. Dat lukt soms niet in je eentje, samen geven we jouw verlies aandacht. Jij bent het uitgangspunt, je mag jouw unieke verhaal vertellen. Jij houdt de regie en ik sluit aan bij jou en je behoeften. Ik ben een warme en liefdevolle therapeut en zorg voor luchtigheid in onze gesprekken. 

Verlies- en rouwtherapie bij Levenscoach Marion,  je bent ook wat je hebt verloren,  verschillende bladeren

Jij staat voorop

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en daarom is er ook de mogelijkheid om bij je thuis af te spreken voor de gesprekken. Uiteraard ben je ook welkom in mijn praktijkruimte in Groningen. De sessies bestaan uit een-op-een gesprekken, waarin we, naast praten met elkaar, gebruik maken van verschillende werkvormen, zoals: tekenen, schrijven, ontspanningsoefeningen, geleide visualisaties, voice dialogue of verschillende spelvormen. Ook is er de mogelijkheid om samen te wandelen. We kiezen voor een vorm die voor jou op dat moment het meest passend is.

 

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek t.w.v. €125,00 om te kijken of deze therapie iets voor jou is. Je mag me uiteraard ook bellen of appen. Hoe het traject er vervolgens uit gaat zien bepalen we samen. 

 

Via de aanvullende zorgverzekering wordt vaak een deel van de kosten vergoed vanuit de complementaire zorg. Informeer naar de mogelijkheden bij je verzekering of kijk op de site van de NFG.

 

Neem hier  contact met me op. 

'Je bent ook wat je hebt verloren'