Muziek is troostend

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 17:41

Op mijn veertiende kwam ik aanraking met hele bijzondere muziek. Vóór deze tijd kende ik nauwelijks muziek en artiesten, thuis luisterden wij weinig naar de radio. Er ging een wereld voor mij open.

Mijn artiest

Ik had verkering met mijn eerste vriendje en hij heeft mij in contact gebracht met de muziek van Jean-MIchel Jarre, daar ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor. Jean-MIchel Jarre wordt gezien als één van de pioniers van de elektronische muziek. Ik hoor sommige mensen al zeggen: dit is toch geen muziek? Smaken verschillen gelukkig. Vanaf het eerste moment dat ik zijn muziek hoorde was ik verkocht en is hij niet meer uit mijn leven verdwenen.

 

Oxygene en Equinoxe

Het is voor mij indringende, mooie, mysterieuze, krachtige, inspirerende en troostende muziek. Ik had cassettebandjes gekregen van mijn vriend met de 2 lp's van Jean-Michel Jarre;  Oxygene en Equinoxe. Ik heb ze letterlijk kapot gespeeld in mijn cassetterecorder. Deze muziek heeft mij door moeilijke periodes gesleept. Het was troostend of juist een manier om mij te uiten. Terwijl ik als puber in mijn dagboek schreef, luisterde ik naar zijn muziek.  De muziek van Jean- MIchel Jarre ontroert mij elke keer weer tot op de dag van vandaag. Het is alsof ik een maatje voor het leven heb. 

 

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Peter
4 jaar geleden

Dat is ook mijn soort muziek. Wat voor mij een topper os, is Klaus Schulze. Mm de LP Ashra (staat op you9)

Gertrude
4 jaar geleden

Wat leuk: je eigen blog!
Deze plaat heb ik destijds ook helemaal grijs gedraaid en ik was en alweer vergeten.
Gelukkig kunnen we nu alles snel weer terugvinden op YouTube.

Kés Aerts
4 jaar geleden

Leuk hoor Marion. Is ook een van mijn muzikale voorbeelden. Muziek verbind; kunst ook.