De KOPP specialist van Groningen

kind van ouder (s) met psychiatrische problemen      

 

Voel je je hele leven al een beklemmend/angstig gevoel?

Heb jij het gevoel dat jij er niet toe doet?

 

Voel jij je vaak schuldig t.o.v. jouw psychiatrisch zieke ouder als je voor jezelf kiest?

 

 Loop je steeds tegen dezelfde relatieproblemen aan?

 

 

En wil jij je weer vrij voelen na een beklemmende jeugd?

En te worden wie je diep van binnen bent?

 

 

Dat is mogelijk. Als ervaringsdeskundig therapeut help ik je op jouw weg naar vrijheid. Omdat je leert te voelen wat jij belangrijk vindt in je leven, kom je beter in je vel te zitten en word gelukkiger.

 

Hierdoor ga je je vrij voelen. En er ontstaat ruimte om te groeien en daardoor wordt je (weer) de persoon die je wilt zijn.

 

 

Je bent het waard!

 

Ik ben Marion Schornagel, een ervaren coach, therapeut en ervaringsdeskundige als KOPP (kind van een ouder met psychiatrische problemen) en ik begeleid  KOPP-ers naar een vrijer leven.  Hier vind je informatie over mij. Wil je meer informatie over hoe ik jou kan ondersteunen, klik hier.

 

 

 

naar KOPP therapie

KOPP-therapie

Ben jij een volwassen kind van een ouder met psychiatrische problemen (KOPP) en zoek je ondersteuning om hiermee om te gaan en wil je tevens aandacht voor jezelf?

En wil je ontdekken wat jij wil en je hierdoor keuzes leert maken?

Dan is deze therapie iets voor jou. Jij bent belangrijk!

Lees hier meer over deze therapie

Verlies- en rouwtherapie

Heb je een partner verloren door een overlijden of scheiding? Ben je ziek geworden of ben je je baan kwijt? 

Leven met een (levend) verlies kan heftig zijn en kost tijd, liefde en aandacht om het te kunnen verweven in je leven. 

Soms lukt dat niet alleen. Samen geven we jouw verlies aandacht.

Lees  hier meer over deze therapie

'Alles wat je aandacht geeft groeit'

Levenscoach Marion in Groningen, voor levensvragen, verlies-en rouwtherapie en Kopp- therapie : de levensboom, elk mens is een sterke boom.

Reviews

"De gesprekken met jou hebben heel veel betekend voor mij, want daardoor is er veel los gekomen. Dat is ook de reden dat ik er nu aan toe ben om traumatische ervaringen te gaan verwerken. Ik merk het effect nog steeds. Heel fijn dat ik het met jou kon delen en je feedback hierop. Dank je wel."

Anoniem januari 2023

 

"Marion heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontdekkingstocht: wat het betekent om een volwassen Kopp kind te zijn, hoe dit van invloed is op wie ik nu ben en waar ik tegenaan loop in het leven. 

De manier waarop ze haar kennis van zaken als professional en haar ervaringsdeskundigheid inzet waren voor mij erg prettig en passend. Ze levert echt maatwerk en sloot zorgvuldig aan bij mijn vraag en behoeften".

Zoë (niet haar echte naam), december 2022

 

"Graag wil ik jou bedanken voor de gesprekken die gevoerd zijn. Dit heeft mij geholpen om naar de toekomst te kijken i.p.v. naar het verleden. Dankzij jou durf ik weer te leven en dat is mij heel veel
waard".

Pieter ( niet zijn echte naam), oktober 2022

 

"Hallo Marion, ik vertrek met goed gevoel over het afscheidsgesprek. Het is een wat eenzame stap maar met een positieve herinnering. Dat laatste vind ik helpend voor bij het terugkijken. Goed te weten dat ik welkom ben voor een event. later gesprek. Goed idee op de achtergrond want we kennen elkaar alvast. Ik vond je een open en warm persoon met rake opmerkingen. Voelde soms een klik bij onze gedeelde ervaringen op het gebied van valkuilen en triggers. Als puzzelstukjes uit hetzelfde achterland (het Kopp-gebied) ze pasten in hetzelfde beeld. Ik werd er ook even vrolijk van: hoera! mijn probleem is niet uniek. Ik ben hierin minder eenzaam dan ik dacht. De vonkjes van herkenning gaven extra houvast. Ook om het idee van gedeelde smart denk ik. Die rake matches neem ik ook mee. "

Marcel (niet zijn echte naam), januari 2022

 

"Ik heb veel over mezelf geleerd door onze sessies en daar ben ik erg dankbaar voor". 

Marloes (niet haar echte naam), september 2021

 

"Dag Marion, Ik vind dat je hele mooie en voor mij rake blogs schrijft. Ik herken me in meerdere situaties die je beschrijft. Heel waardevol voor mij.
Vriendelijke groet"

Patricia

Blogs

 

 

Hoe jij je vrij kunt voelen na een beklemmende jeugd

Ik liep met een vriendin te wandelen in een mooi stukje Groningen en ik realiseerde mij dat ik me vrij en gelukkig voelde. En dat is zo heerlijk. Dat vrije gevoel heb ik niet altijd gehad, daarom ben ik mij er ook zo van bewust. En geniet ik er nu dubbel van.

Lees meer »

Hoe je van anderen kunt leren

15 jaar geleden heb ik het contact verbroken met mijn psychiatrisch zieke ouder om mijzelf en mijn gezin te beschermen. Ik kon niet meer tegen de verwijten, niet meer tegen de straffen (het contact met mij verbreken) als ik eigen keuzes maakte. Ik kon niet meer tegen de kilheid en boze blikken.  Een ouder die niet anders kon en ziek is.

Lees meer »

Hoe je van jezelf kunt leren!

Ik moest alles altijd aangaan: mijn angsten, mijn eenzaamheid, mijn boosheid, mijn verdriet,  alles onder ogen zien en voelen. Dit is één van mijn overlevingsstrategieën. Ik mocht er niet voor weglopen, want dan vlucht ik (nou en, denk ik nu).  Mensen zeggen vaak dat het dapper is wat ik doe. Eigenlijk is het voor mij veel dapperder als ik soms iets niet doe. Of niet deel met een ander. Of nee zeg.

Lees meer »

Hoe je je hart kunt volgen

Wow, er gebeurt weer van alles. Na ruim 7 maanden elke week een blog te hebben geschreven over mijn leven als KOPP (kind van een ouder met psychiatrische problemen), heb ik een keuze gemaakt om te stoppen met elke week  te schrijven, zoals jullie wellicht al opgevallen was.

Lees meer »

Hoe je trots op jezelf kunt zijn

Soms verlang ik zo naar liefde en aandacht dat ik genoegen neem met een (steeds terugkerende) scharrel. Een scharrel die niet met mij gezien wil worden, omdat ik “te oud” ben. Een scharrel die langs komt als het hem uitkomt. Een best wel egoïstische man op meerdere fronten.

Lees meer »

Doe de dingen waar je blij van wordt!

Ik ben nu ruim een half jaar bezig met mijn praktijk Levenscoach Marion in het Noorden en sinds februari richt ik mij volledig op volwassen kinderen die opgegroeid zijn met een psychiatrisch zieke ouder (KOPP). Ik ben zelf een KOPP en ben tegen specifieke problemen opgelopen in mijn leven die zijn oorsprong hebben in mijn jeugd met mijn psychiatrisch zieke ouder. Naast mijn ervaringsdeskundigheid heb ik meerdere opleidingen en 25 jaar ervaring in de hulpverlening.

Lees meer »