Werkwijze

Een klik

In het vrijblijvende, gratis kennismakingsgesprek gaan we samen bekijken wat je nodig hebt en waarbij ik je kan ondersteunen. Tevens is dit gesprek een klikmoment; voelt het goed als we samen  een tijdje met elkaar oplopen? Vertrouwen in mij en mijn werkwijze is de basis voor een goede werkrelatie en een voorwaarde voor een goed coach- of therapie traject.

Zo ja: dan maken we in het vervolggesprek samen een plan. Dit plan is individueel en helemaal op jou afgestemd, en te allen tijde aan te passen. Wat we daarin vastleggen wordt vooral door jou bepaald. Het geeft je houvast, mocht je hier behoefte aan hebben.

werkwijze van Levenscoach Marion, wil je je ook zo vrij voelen als een vogel?

Methoden en werkvormen

Enerzijds ben ik nuchter en praktisch ingesteld; ik sta met beide benen in de Groningse klei.  Anderzijds ben ik spiritueel en geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Dit alles hoort bij mij en komt terug in mijn coaching en therapie. Ik maak gebruik van meerdere  methoden en zet deze in waar het nodig is. Dit zijn onder andere de volgende methodieken en methoden: motiverende gespreksvoering, taak-, ervarings- en systeemgericht werken en het activeren van het sociaal netwerk, geleide visualisaties, voice dialogue en meditatieve werkvormen. Tevens gebruik ik ook creatieve vormen, zoals tekenen en schrijven. We kiezen voor een vorm die voor jou op dat moment het meest passend is.

wandelen met Levenscoach Marion , een goed manier om jouw gedachten te orderen of je hoofd leeg te maken. Laat de energie stromen in je lichaam

Wandelen

Door te wandelen kun je je gedachten ordenen, in gesprek gaan met jezelf of juist je hoofd leegmaken. In je eentje eropuit gaan is een prima activiteit; ik raad het iedereen aan. We kunnen ook samen wandelen en tijdens de wandeling van gedachten wisselen. Met z’n tweeën wandelen biedt de mogelijkheid om op een relaxte manier met elkaar te praten of juist stil te zijn en te mediteren. We lopen letterlijk met onze voeten in de aarde, het geeft houvast. Tegelijkertijd laten we ons inspireren door de natuur met haar mooie kleuren en geuren.  Achter mijn praktijkruimte zit het Stadspark. We kunnen er ook voor kiezen om naar een bos te gaan. Geef dit ruim van tevoren aan dan kunnen we er rekening mee houden.

Thuis bezoeken

Omdat ik het belangrijk vind dat jij je op je gemak voelt, bied ik de mogelijkheid om onze gesprekken bij jou thuis te houden. Dat kan een veilig gevoel geven. Behalve natuurlijk als jouw thuissituatie onveilig is of als er teveel pijnlijke herinneringen zijn in je huis, kom dan naar mijn praktijk voor de gesprekken. Weet in ieder geval dat er keuzemogelijkheden zijn. Ook  mensen die minder mobiel zijn bezoek ik thuis, als je dat op prijs stelt.