Werkervaring

Groepsleider

Mijn carrière ben ik begonnen als groepsleider met mensen met een  verstandelijke beperking, waar ik met veel plezier gewerkt heb. Daarna heb ik op meerdere plekken gewerkt als groepsleider en als coördinerend begeleider.

Teamleider

Na een aantal jaar als fulltime moeder ertussen uit te zijn geweest, heb ik de draad weer opgepakt als teamleider in een organisatie met mensen met een  verstandelijke beperking. Ik gaf hierbij leiding aan een team van groepsleiders en was verantwoordelijk voor de coördinatie en kwaliteit van de zorg voor bewoners.  Hier merkte ik al dat het coachen van de medewerkers mij op het lijf geschreven was. 

Algemeen Maatschappelijk werker

Om me meer op coachen te richten, heb ik de overstap gemaakt naar  het maatschappelijk werk. Daar staat namelijk het coachen en begeleiden van mensen voorop. Als Algemeen maatschappelijk werker werkte ik in de provincie Groningen met mensen  met een verscheidenheid aan problematiek: rouw- en verlieservaringen, financiële problemen, huiselijk geweld, opvoedondersteuning, eenzaamheid of multi-problem gezinnen. 

Maatschappelijk werker met doven en slechthorenden

Hierna heb ik de overstap gemaakt naar het werken met doven en slechthorenden. In deze functie als maatschappelijk werker stond het coachen, begeleiden en adviseren van doven en slechthorenden met hun sociaal-emotionele problematiek op de voorgrond. Gebarentaal was onmisbaar in dit werk.

Forensisch maatschappelijk werker in een tbs kliniek

Mijn volgende werkplek was een tbs-kliniek waar ik als forensisch maatschappelijk werker met tbs-patiënten heb gewerkt. Deze patiënten hebben een psychiatrische stoornis en een ernstig delict gepleegd. Mijn caseload bestond uit mannen die seksueel overschrijdende delicten hebben gepleegd. Als forensisch maatschappelijk werker vervul je een brugfunctie tussen binnen en buiten de kliniek. In deze functie begeleidde ik tevens stagiaires Maatschappelijk werk en vrijwilligers. 

 

FSNA rapporteur

Na een aantal jaar kreeg ik een andere functie in de tbs-kliniek en schreef ik Forensische Sociale Netwerk Analyses (FSNA). Ik reisde het hele land door om uitvoerige gesprekken te voeren met familieleden en vrienden van de patiënt en ik maakte analyses van de omstandigheden en het netwerk van de patiënt ten tijde van zijn delict. Deze analyse vormde de basis van de behandeling van het forensisch maatschappelijk werk.

 

Trainer

Ook gaf ik trainingen aan andere instellingen over de FSNA en gastcolleges op Hogescholen over het forensisch maatschappelijk werk.

 

Groepsleider

Naast mijn eigen praktijk heb ik een jaar part-time als groepsleider gewerkt  met mensen met een verstandelijke beperking.

 

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger was ik betrokken bij MIND naasten centraal, een vrijwilligersorganisatie voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Als ervaringsdeskundige verzorg ik gastlessen  voor Veilig Thuis op MBO scholen.

Ik werk als rouw- en verliesbegeleider bij Humanitas, waarbij ik zowel individuele mensen als groepen heb begeleid.

Ik heb 2 jaar in een hospice gewerkt.